Hoppa till sidans innehåll

Vad händer i påsk?

23 MAR 2021 12:14
Normaliteten drar ut på tiden vilket fortsätter påverka vår verksamhet. Det är i dagsläget endast tillåtet med tävlingar för professionella idrottare men med nya pandemilagen kommer kan det komma att gå snabbt från inställt till tillåtet framöver.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2021 12:14

Så hur låter vi detta påverka vår verksamhet? Vad gör vi i påsk när många klubbar normalt åker på läger eller tävlingsresor?

I helgen som kommer är det träningshelg. På lördag den 27/3 står sprint på programmet. Inbjudna är alla på orange nivå och uppåt. Yngre kan dock gärna få delta då det funkar i sprint. På söndag är det dubbla pass vid Ågesta med fokus på orienteringsteknik samt gemensamt lunch-häng.

Under påskhelgen ha de tävlingar som stod i programmet ställts in - det är OK Ravinens nattävling på skärtorsdagen samt Gustavsbergs OKs tävling på påskdagen. Många klubbar förbereder därför tävlingslika träningar så att man trots de inställda tävlingarna kan få tävlingsträning ändå. Program för påskhelgen håller på att ta form och det kommuniceras ut när det är klart.

För själva påsklägret har vi sedan tidigare sett till att förbereda läger på hemmaplan som är anpassat för alla som är på orange nivå och uppåt. Tisdagen den 6 april är det den reguljära teknikträningen som står på programmet. På onsdagen den 7:e blir det en heldag i den fantastiska terrängen vid Brunn på Ingarö med två pass intensiv teknikträning. På torsdagen den 8:e planerar vi för ett pass någonstans nära hemma då Grymnatta som skulle ha avgjort på fredagen är struken.

Svenska orienteringsförbundet har flaggat för att hela april nog kommer att bli inställt för alla andra än den yppersta senioreliten. Hoppet står dock till Tumba-Mälarhöjdens tävlingar sista helgen i april. Därefter hoppas man dock på en normalisering - att vi från och med maj mer och mer ska kunna tävla som vanligt. Man det återstår att se.

Vad gör vi då i april? Jo, de tre helger efter påsk som nu ställs in hoppas vi kunna fylla med tävlingslika träningar. Alla klubbar jobbar hårt trots en lite förlamande trötthet för att kunna erbjuda bra verksamhet.

Tillsammans hjälps vi åt!

Skribent: Per Forsberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde