Hoppa till sidans innehåll

Tre dokument från styrelsen

05 JUN 2021 23:22
IFK Enskedes styrelse har tre dokument att presentera för föreningens medlemmar.
  • Skapad: 05 JUN 2021 23:22

Det första är en alkohol- och drogpolicy. Policyn är nu beslutad av styrelsen och kommer att prövas och ev revideras 1 gång/år. Vi uppmanar medlemmar och ledare att ta del av den och hjälpas åt att göra den känd. Man kan t ex hänvisa till den i inbjudningar till läger etc.

Nästa dokument är en rollbeskrivning för styrelseposterna i IFK Enskede. Den ger en bild av hur nuvarande styrelse fördelat arbetet och vad de olika funktionerna i styrelsen innebär. Rollbeskrivningen kan t ex vara ett stöd för kommande valberedningars arbete. Du hittar dokumentet här.

Slutligen har vi, tillsammans med kommittéerna arbetat fram ett grunddokument med uppdragsbeskrivningar för föreningens kommittéer och funktioner som du hittar här. Styrelsen äger och ansvarar för dokumentet – men det ska vara levande och utvecklas vidare av kommittéer och funktionsansvariga. Uppdateringar sker genom återkoppling till styrelsen.

Om vi har tydliga beskrivningar av våra roller blir det också  lättare att delegera arbetsuppgifter. Dokumentet kan även öka förståelsen för verksamheten och för andras roller i föreningen, och bidra till helhetssyn. Rollerna som finns i respektive kommitté/funktion ägs av respektive kommitté. Och – som ett extra medskick – alla funktioner behöver tänka kommunikation till sitt uppdrag.

Och om ni vill se vad styrelsen pratade om på senaste styrelsemötet, så hittar ni protokollet från 26 maj här.

Skribent: Ulrika Axell
E-post: This is a mailto link

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde