Hoppa till sidans innehåll

Tiomila - förändringar till följd av tävlingsregeln om likvärdigt tävlande

13 AUG 2022 12:34
Välkommen på medlemsmöte torsdag 1 september, kl 20:00 i klubblokalen Oppunda för att diskutera det förslag till förändringar av främst damkavlen i Tiomila som tagits fram.
  • Skapad: 13 AUG 2022 12:34

”Likvärdigt tävlande” är numera är en del av SOFTs tävlingsregler och det innebär att likvärdheten mellan dam- resp Tiomilakavlen måste öka vilket medför att en förändring av Tiomila är nödvändig. Enskede är en av ägarklubbarna till Tiomila och vi är därmed en av klubbarna som är med och beslutar om hur tävlingen ska förändras.

En arbetsgrupp, där bland annat Lovisa Lindqvist ingått, har haft i uppgift att utifrån olika perspektiv ta fram ett förslag på hur Tiomila ska förändras för att uppfylla tävlingsregeln om likvärdigt tävlande. Arbetsgruppens arbete och förslag är nu sammanställt till en slutrapport med ett förslag till beslut. 

På kort sikt innebär förslaget att dam- och tiomilakavlen ska få samma ljusförhållanden och samma typ av sträckor. Och med visionen att även antalet sträckor och tävlingstiden på sikt ska bli lika. Arbetsgruppens förslag föreslår störst förändringar för damkavlen.

Målet är att dessa förändringar ska ske utan att tappa ”breddlag” och inte heller riskera arrangemangets ekonomi, varken för arrangerande föreningar eller ägarföreningarna.

Mötet syftar till att diskutera arbetsgruppens förslag inför att vi i ägarföreningarna (Enskede, Tullinge, Attunda, Skarpnäck, Hellas, Sundbyberg, Älvsjö/Örby, Bromma/Vällingby och Skogsluffarna) ska fatta beslut om förändringarna.

Du som vill ta del av arbetsgruppens slutrapport inför medlemsmötet maila Therese Sjöberg (This is a mailto link)

Anmäl dig via denna länk så vi vet hur många vi blir:

https://eventor.orientering.se/Activities/Show/16354

Skribent: Therese Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde