Hoppa till sidans innehåll

O-ringen i Stockholm 2025. Ska vi vara med och arrangera?

12 JAN 2020 17:50
Sedan en tid tillbaka pågår ett arbete med att få O-ringen till Stockholm 2025. Senast det begavs sig var 1975. Gå in via Eventor senast den 14/2 2020 och tyck till om IFK Enskedes och ditt eget eventuella engagemang.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2020 17:50

Vad gäller då för oss stockholmsklubbar och för oss i IFK Enskede? Senast under mars/april 2020 behöver vi lämna klartecken för om vi vill ta på oss arrangörsjobb 2025 eller inte. Om det inte är tillräckligt många klubbar som är villiga att ta på sig arbetsuppgifter blir det inget O-ringen i Stockholm 2025.

I dagsläget går det inte att säga exakt hur många timmar vi i IFK Enskede kommer att lägga ner vid ett eventuellt O-ringen i Stockholm 2025, dock kan vi delvis välja det i ett senare skede. Helt klart är att dessa timmar främst kommer att fördelas veckan innan, under och efter själva arrangemanget. Således vecka 29, 30 och 31 2025.

Ersättningsnivåerna ligger på 60-100 kronor per arbetad timme och nettot för oss i IFK Enskede blir således högre ju fler timmar vi lägger ner. Eftersom det är ett stort arrangemang krävs det personal inom en rad områden vilket innebär att det finns något att göra för alla oavsett erfarenhet. Det finns arbetsormråden inom IT, tävling, miljö, upplevelse, marknad och resa etc.

IFK Enskedes styrelse vill ha in medlemmarnas tankar kring vårt eventuella deltagande som arrangörsförening för O-ringen 2025. Fyll i enkäten i Eventor efter bästa förmåga. Se länken https://eventor.orientering.se/Activities/Show/11522

På den presentation som hölls i samband med ordförandeträffen på STOF-konventet i höstas togs följande upp som framgångsfaktorer i samband med ett eventuellt O-ringen i Stockholm .

Ingen samlad O-Ringenstad – en huvudcamping samt några större satellitcampingar 

Alla transporter via kollektivtrafik – 14 dagars SL-kort ingår i startavgiften 

Vilodagen hålls fri från aktiviteter – Elitsprinten genomförs efter en etapp 

En långdistans ersätts med en medeldistans - Skogsmedel distans ersätts med en Stadsmedeldistans, exempelvis i Kista-Akalla 

Prisutdelningar och ceremonier på platser där deltagarna förväntas avnjuta Stockholm - Gröna lund, Skansen, Kungsträdgården, Stadion, Sergels torg etc. 

Ungdomssatsning - Stadsnära med möjligheter att visa upp sporten i ytterstadsområden

Rationella lösningar – minska antalet funktionärstimmar 

Tydlig förankring i Stockholmsidrotten

/Styrelsen i IFK Enskede genom Christopher Lindqvist

Skribent: Christopher Lindqvist
E-post: This is a mailto link

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde