Hoppa till sidans innehåll

Klubbens hållning i virusfrågan

13 MAR 2020 14:43
Igår kom Riksidrottsförbundets (RF) och Svenska orienteringsförbundets (SOFT) reaktioner på den uppskrivna risken för smittspridning av covid-19. Den strategi som styrs av Folkhälsomyndigheten gå ut på att bromsa takten i antalet nya sjukdomsfall.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2020 14:43

För de allra flesta av oss innebär covid-19 en ganska vanlig influensa som dock kan slå hårt mot äldre. De som behöver sjukvård måste kunna få det och därför bör var och en av oss dra vårt strå till stacken för att bromsa takten i smittspridningen.

Idrottsrörelsen har därför tagit beslut på att dels begränsa antalet människor på samma plats samtidigt samt att minska resandet mellan olika distrikt. Vad det konkret betyder finns fomulerat här på SOFTs hemsida

I korthet innebär detta för träningsverksamheten:

Vi kan fortsätta ungefär som tidigare men vi kan undvika att trycka in oss i klubblokalen utan hålla oss så mycket som möjligt ute. Barn och ungdomar är en grupp som, vad som erfarits, varken sprider smitta eller blir sjuka i någon större utsträckning. Med god handhygien och stor uppmärksamhet på sitt allmäntillstånd kan vi vara säkra om vi dessutom håller oss ute.

För tävlingsverksamheten

...har SOFT bestämt att begränsa tävlandet till

  • max 300 peroner per arrangemang
  • dusch- och serveringsfria arrangemang
  • det egna distriktet för att begränsa spridning
  • mindre lokala intiativ typ vinter- och sommarserier med fri start

Hur vi ska handskas med detta i vårt distrikt diskuteras just nu intensivt inom Stockholms Orienteringsförbunds styrelse och det finns en del bra förslag. Vi kommer med största sannorlikhet att kunna tävla inom distriktet i någon omfattning. Mer info kommer.

Då det är viktigt att röra på sig vill vi passa på att uppmuntra till det om du känner dig frisk och tvättar händerna ordentligt!

P.S. Måndagens och tisdagens kartplock är lagt på is och vår klubbresa till Vårtrippeln i Nyköping är inställt då tävlingarna inte blir av.

Skribent: Per Forsberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde