Verksamhetsidé

"Föreningen skall bedriva följande idrott: orientering. Föreningen har som ändamål att bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med ”idrottens mål och inriktning” enligt nedan. Föreningen skall verka för en dopingfri idrott.”

Idrottens mål och inriktning

”Idrotten skall inriktas på att utveckla individen positivt i såväl fysiskt som psykiskt som socialt och kulturellt avseende.

Idrotten skall utformas och organiseras så, att den i någon form blir tillgänglig för alla och kan ge varje utövare tillfredsställelse med hänsyn till vars och ens värderingar. Idrott skal organiseras enligt demokratiska principer, varvid individuellt inflytande och ansvarstagande eftersträvas i gemensamma angelägenheter. Idrott skall verka som internationellt kontaktmedel och respektera alla människors lika värde.”

Uppdaterad: 07 JAN 2021 09:14 Skribent: Per Forsberg

sociala medier