IFK Enskede bildades 1920 och har för närvarande några hundra medlemmar.

Under 1960-talet upplevde klubben sin storhetsperiod, då ett flertal SM-medaljer erövrades, även av den ädlaste valören. I Skogssport nummer 8/2001 och här på hemsidan kan man läsa om den spännande SM-kavlen 1941, där IFK Enskede gick segrande ur den spännande striden.

Vi tävlar mest för och mot varandra och för att det är kul. Årets mest prestigefyllda tävlingar är givetvis klubbmästerskapen. Vi ställer alltid upp på stora och trevliga tävlingar såsom: Tiomila, Jukola, Gotlandstävlingarna, 5-dagars, 25-manna m.fl. En årlig tradition är att vi varje höst åker till Åbo i Finland och deltar i Halikko Viesti, oftast med blandad framgång.

En onsdag i september arrangerar vi nattorienteringsbudkavlen Natti Natti. En snabb stafett med korta sträckor i fin terräng, inte sällan ett närområde. Tävlingen, som uppfanns av Göran Hellgren, börjar bli en klassiker och är en föregångare till den numera så populära Stockholm City Cup.

Vi är också medarrangör till Tiomila. Vi har hand om starten och kartplanket vartannat år. Klubben har också flera gånger bistått med tävlingsledare för tävlingen.

För de som på äldre dagar vill minska mer på tävlandet, men inte tappa kontakten med klubben finns intresseföreningen Gamla Enskede Kamraterna, GEK. De brukar varje år sponsra vår ungdomsverksamhet. Det är inget krav att minska ner på tävlandet för att gå med i GEK, däremot är det hårda inträdeskrav. GEK har en egen hemsida, där ytterliggare information kan inskaffas.

IFK Enskede är en del av Idrottsföreningen Kamraterna.

Uppdaterad: 16 JAN 2018 21:24

C/O Caroline Sjökvist, Jarl Kulles Gata 6