10MILA 2018 i Nynäshamn

27 - 29 apr 2018

10-mila 2018 i Nynäshamn

Helgen 28-29 april är det dags för 10-mila, tre budkavlar (stafetter) under en helg. Och du behövs som funktionär! 

 

Tävlingen går i Nynäshamn och IFK Enskede är en av huvudarrangörerna. För detta arrangemang räknar vi med intäkter på närmare 100 000kr till klubbkassan (en årshyra för lokalen i Oppunda).

För att ro detta iland behövs Du som funktionär innan och under tävlingen. För de flesta av uppdragen krävs inga orienteringskunskaper, det räcker gott och väl med ett glatt humör. IFK Enskede har hand om tävlingsadministration, ekonomi och kartplock detta år.

Boka redan nu hela helgen 28–29 april för detta häftiga arrangemang som funktionär med IFK Enskede! En mer detaljerad plan kommer så småningom där det finns möjlighet att påverka arbetstid på dygnet. Vi räknar med att alla i föreningen ställer upp vid detta arrangemang.

Vi i 10-milakommittén har delat upp de olika funktionerna och tillsatt huvudansvariga för uppdragen. De ser till så att allt går enligt planen och kommer att finnas på plats under hela tävlingshelgen samt under förberedelsetillfällena i vår.

 

Dessa är förberedelserna:

·         Ca 2 månader innan tävlingen (mars, förmodligen v.11) behövs 45–50 personer under 3 kvällar för att stoppa in kartor i plastfickor samt sortera dem i lagbuntar efter rätt ”gafflingsordning”. Ett otroligt viktigt jobb som endast får utföras av de som inte själva ska springa tävlingen.

·         I mars kommer vi även att genomföra en utbildningshelg med en ”simulerad tävling” för att checka systemet.

 

·         Under v.17 (23–26/4) är det dags att programmera alla 600 SportIdent-enheter som ska användas vilket kommer att ta 2–3 kvällar i anspråk. Hur många personer som behövs till detta återkommer vi med.

·         Under samma vecka ska även lagkuvert fyllas med matnyttig information till alla deltagande lag. Vi tänker att detta kanske kan vara ett jobb för våra ungdomar med en vuxen som ansvarig. Hur lång tid och hur många kvällar detta tar beror på antal händer vi får till förfogande och hur snabbt dessa jobbar.

·         På torsdagen samma vecka är det dessutom genrep för de ansvariga för de olika uppdragen.

 

Under tävlingshelgen ser det ut så här:

·         Vi öppnar tävlingsexpeditionen redan på fredagskvällen, 27/4.

·         Under lördagen och söndagen är det skarpt läge och vi ska ha bemanning dygnet runt på flera olika poster. Vissa tidpunkter under helgen kräver högre bemanning än andra, därför planerar vi att dela in helgen i 4-timmarspass. Det är främst in- och utcheckningen av löpare som ska springa/kommit i mål som behöver bemannas av många funktionärer och där kommer man att jobba två och två.  

·         Först ut är ungdomsstafetten på lördagen, sedan damernas stafett under eftermiddagen och på kvällen är det dags för Tiomilakaveln. Målgång sker någon gång under söndagsmorgonen för elitlagen och sedan under dagen för alla andra lag.

·         På planeringsdagen antogs det förslag som Tiomilakommittén lade fram, nämligen att IFK Enskede i år inte ställer upp med lag i varken damkaveln eller Tiomilakaveln. Däremot ska vi för första gången på många år ha ungdomslag med i ungdomskaveln.

 

Ansvarig för Enskede-funktionärerna är Josefin och Christopher Lindqvist.  

Mejl: josefin.lindqvist@telia.com

 

/Tiomilakommitten

Josefin Lindqvist, Martina Sundberg, Mats Larsson och Roland Persson

 

Kommentarer

  • Hej!
    Skogsluffarna behöver hjälp med att bygga kontrollställningar till kontrollerna ute i skogen. Detta ska göras under hösten/vintern och det görs i par. Exakt tidpunkt bestämmer man själv. En i paret behöver orienteringskunskap. Jag tror att Bosse, Hugo och Rolle redan har sagt att de kan ställa upp. Någon annan? Självklart bidrar detta också till ersättning till klubben. Hör av er här eller till mig direkt.

  • Skogsluffarna efterfrågar också hjälp med provlöpning på lördag morgon. Så de som verkligen vill ut i Tiomilaskogen, anmäl er här eller till Josse! Mer info kommer sedan närmare.

  • Hej! Provlöper gärna på lördag morgon samt hjälper i övrigt till under helgen där ni tycker jag gör mest nytta.
    Stefan

  • Toppen Stefan. det är noterat! :)

Kommentera

Se vår policy för inlägg och kommentarer innan skickar ditt inlägg.