Hoppa till sidans innehåll

IFK Enskede har tackat ja till ett engagemang i O-ringen i Stockholm 2025

12 APR 2020 17:03
Efter att ha tagit in synpunkter från klubbmedlemmar via en enkät publicerad i Eventor, via diskussioner under årsmötet och efter samtal i styrelsen under ordinarie möten är det styrelsens uppfattning..................................
  • Uppdaterad: 12 APR 2020 17:03

att det finns en positiv känsla till att engagera sig i O-ringen 2025. Med det som utgångspunkt har styrelsen i dagarna meddelat Stockholms Orienteringsförbund att IFK Enskede tackar ja till ett engagemang i O-ringen 2025. 

I dagsläget vet vi dock inte om det blir något O-ringen i Stockholm 2025. Betänketiden för klubbarna är förlängd till och med den 31/5. Det vi vet är att fjorton klubbar har sagt sitt och att det är tolv som tackat ja och två som tackat nej.

Vad händer härnäst i Stockholmsdistriktet?

Inledningsvis väntar Stockholms Orienteringsförbund på att alla klubbar ska ge besked om sitt eventuella deltagande. När det är gjort fattas belsut om att gå vidare med en ansökan eller inte. För IFK Enskedes del innebär det naturligtvis att bevaka antalet klubbar som är villiga att ta på sig arrangörsuppdrag. Desto fler klubbar som engagerar sig, desto mindre belastning på varje enskild klubb. Tas det beslut om att formellt gå vidare med en ansökan bildas ett föreningsråd, som tillsammans med Stockholms Orienteringsförbund och O-ringen AB ska planera och genomföra arrangemanget 2025.

Vad förväntas av oss i IFK Enskede om det blir ett O-ringen i Stockholm 2025?

Det förväntas att någon av våra medlemmar ska ingå i det föreningsråd som bildas. Utöver det kommer den största insatsen att göras under sista halvåret innan själva tävlingen och framförallt under veckorna 29, 30 och 31 2025. Då förväntas vi ställa upp med funktionärer som med gott mod vill bidra till att O-ringen 2025 blir ett O-ringen att minnas.

Hur kan du som klubbmedlem tänka om det blir ett O-ringen i Stockholm  2025?

Då IFK Enskede som ideell förening är beroende av att alla tar ett gemensamt ansvar för  verksamheten kan du redan nu fundera över hur ditt engagemang skulle kunna se ut. Framförallt när det gäller veckorna 29, 30 och 31 2025. Det är naturligvis svårt att planera så långt i förväg, men gör ett försök. Alla kan bidra med något oavsett erfarenhet av orienteringssporten. 

Vad vinner vi som förening på att att vara med och arrangera O-ringen i Stockholm 2025?

Som förening vinner vi utökad arrangörskompetens vilket är bra för framtida arrangemang. Vi har också möjlighet att få några av våra kartor reviderade till internationell standard. Rent ekonomiskt ger en arbetad timme av en föreningsmedlem mellan 60-100 kronor. Således blir det ekonomiska utfallet bättre desto fler timmar föreningen gör. Trettio klubbmedlemmar som arbetar fyrtio timmar per person ger således intäkter på 72 000-120 000 kronor. Utöver det tillkommer en ersättning utifrån kundnöjdhet. Vidare går det att se dessa veckor som en möjlighet för föreningens medlemmar att göra något kul tillsammans med allt vad det innebär i form av arbete, samkväm och härliga upplevelser.

Vill du ha ytterligare information. Läs nedan:

https://www.svenskorientering.se/globalassets/stockholms-orienteringsforbund/dokument/ordforandetraffarkonventet/o-ringen-ab---arrangorsort-sthlm-v191109.pdf

https://www.svenskorientering.se/globalassets/stockholms-orienteringsforbund/dokument/tavling/o-ringen-2025/2019-10-28-bilaga-1-till-rapport-ag-082025.pdf

https://www.svenskorientering.se/globalassets/stockholms-orienteringsforbund/dokument/tavling/o-ringen-2025/2019-10-28-rapport-ag-082025.pdf

Skribent: Christopher Lindqvist
E-post: This is a mailto link

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde