Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsläger 2021

23 AUG 2021 19:33
Stockholms orienteringsförbunds utvecklingsläger violett riktar sig till 15-16 åringar i Stockholm och är ett läger som ofta går i terräng som liknar terrängen på årets ungdoms-SM. I år gick det i Falköping och bland annat Emma var där.
  • Skapad: 23 AUG 2021 19:33

Mellan den 8-11 augusti hölls ett utvecklings läger för 05.or och 06.or. Under detta läger deltog några enskedingar, däribland jag (Emma). Eftersom jag innan lägret hade varit på U-10 mila åkte jag buss därifrån tillsammans med de andra 05.orna och 06.orna som hade sprungit. Bussen gick 13.45 på söndagen och det tog ungefär en timme att komma till Ållebergsgymnasiet. När vi kom fram var det planerat att vi skulle ha sprint träning direkt, men det ösregnade så den sköts upp tills efter middagen. Så istället fick vi våra klassrum som vi skulle sova i och sedan lite info. Middagen serverades i en annan byggnad, så gjorde även alla andra måltider. Efter middagen sprang vi sprintträningen, under denna började det regna och de flestas kartor gick sönder på grund av det.

karta

När alla var tilllbaka på boendet genomblöta var det många som gick och duschade i samma byggnad som vi åt mat i. Har hört rykten om att det var ett bland omklädningsrum där vissa D16 och H16 duschade.
På kvällen efter duschen var det kvällsfika och sedan var det läggdags 23.00. Detta var lite svårt att följa, speciellt på 05.ornas våning.

Dagen efter var det väckning 7.40 för frukost 8.00. Väckningen i D16 rummet var lite klen då ledaren bara kom in och sa “dags att vakna” och sen gick utan att ens tända lamporna. Vi klagade på detta och skulle senare ångra detta.
Förmiddagsträningen bestod av en medel/lång bana i olika terräng. Vissa ställen var väldigt fina och öppna medans andra inte var lite fina.
Dagen fortsatte med lunch ute i skogen och lägerdans vid bussarna. Sedan var det bad i en iskall sjö innan det var dags för dagens andra träning.
Den andra träningen var lång med mycket grönområden där det inte var så god framkomlighet. Under denna träning hade jag inte så mycket fokus eller ork. Detta ledde till att jag gick banan och plockade blåbär istället. Det var en grupp som var fotografer och de hittade kantareller på sin vandring.
Efter andra passet åkte vi tillbaka till boendet och fick bada i poolen som låg vid badhuset bredvid. Det fanns ett hopptorn där nästan alla killar och en del tjejer vågade sig upp och hoppa. Inte heller denna badupplevelse var så värst varm.
Badet avslutades med dusch och sedan middag. Efter middagen gick vi igenom kartorna från dagen och jämförde med Stockholmsterrängen. Vi tittade också på Livelox hur några hade sprungit olika sträckor, det tyckte många var roligt och lärorikt.
När vi hade gått igenom detta fick vi ett papper med massa punkter på saker vi skulle göra. Vi var i lag och skulle slutföra dessa punkter. Man fick ett poäng för varje punkt man hade slutfört. I slutet var det ett lag som vann och de fick godis. Det var inte mitt lag :(.

Dagen efter väcktes vi av kastrullock och tänd lampa, då var vi inte så glada över att vi hade klagat dagen innan.
Första träningspasset denna dag var ett tempoväxlingspass. Detta tyckte jag var det roligaste passet då det var väldigt fin terräng. Benen var sega under detta pass då jag hade tränat 2 pass om dagen det senaste 2 dagarna.
Mellan förmiddags- och eftermiddagspasset åkte vi tillbaka till boendet där vi åt lunch innan vi åkte till andra passet.
Det passet var en parOL där man sprang 2 och 2. Jag sprang med Wilma från Ravinen. Vi hade kul och hittade mycket kantareller i skogen.

kantareller

Eftermiddagen var lugnt och vid middagen var den sen så vi fick vänta ett tag men efteråt hade vi ett musikquiz. Denna gång vann mitt lag :) fast med en delad seger.
På kvällen höll vi verkligen inte sovtiden och det var inte många som låg i sina sängar vid 23, i alla fall inte hos 05.orna.

Den sista dagen väcktes vi av Lina som gick runt och tog kort på de personerna som sov i fel säng.
Det sista passet bestod av en stafett. Första sträckan var en damsträcka och den andra var en herrsträcka. Efter var det bad i en närliggande sjö.
Vi åkte tillbaka till boendet och åt lunch, packade ihop och gav oss av vid 13:40. I den bussen som gick till Älvsjö var det runt 50 personer medans det bara var max 15 i bussen till Rotebro.

Allt som allt var det ett väldigt roligt läger och det var kul att få testa på terrängen där USM ska gå innan så man har lite koll på hur det ser ut. Nu är det bara att tagga inför USM och förhoppningsvis har vi lika kul då som vi har haft nu:).

/Emma Hallendal D16

Skribent: Therese Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde