Hoppa till sidans innehåll

Träningsstafett 13 juni

17 JUN 2020 19:21
Den 13 juni var det dags för ännu en träningsstafett, nu med inspiration från Jukola och Venla-kavlen, Finlands motsvarighet till 10-mila.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2020 19:21

Stafetten bestod av sju sträckor för herrar och fyra sträckor för damer. Enskede ställde upp med två herrlag och ett damlag:

Herrar  Start 10.00 Start Lag 1 Lag 2
Sträcka 1 8,9 km Broängsskolan Elis Pelle F
Sträcka 2 7,3 km Lida Ludde Mats
Sträcka 3 9,7 km Lida Henrik Petta
Sträcka 4 11,9 km Sundby gård Gustav Anders
Sträcka 5 7,4 km Ågesta Hannes Janne
Sträcka 6 6,0 km Granby Pontus Pelle Bl
Sträcka 7 13,6 km Paradiset Nisse Martin
         
Damer  Start 13.00      
Sträcka 1 8,4 km Sundby gård Linn  
Sträcka 2 6,9 km Ågesta Elin  
Sträcka 3 4,9 km Granby Ileana  
Sträcka 4 7,3 km Paradiset Elin  


Nedan summerar Linn, Martin och Pelle Blom hur de upplevde dagen:

Linn:
I helgen skulle det ha varit jukola och venla i Finland, eftersom att det inte blev av så bestämde sig vi i Sverige för att ha en egen stafett. Jag skulle säga att det blev en succé, det var många fler lag än vad jag trodde att det skulle vara och det var allt från ungdomar till elitlöpare till ”tanter och gubbar”. Banorna var riktigt tuffa fysiskt, det var många som var slutkörda efteråt. Jobbig terräng, långa banor och snabba löpare i topp. Alla sträckor startade och slutade på olika ställen, detta gjorde att det inte blir några stora folksamlingar och det är det som har gjort att vi har kunnat ha stafetter såhär.

Det är skönt att man får komma ut och tävla lite i dessa tider, det kan bli lite långtråkigt när det ända man får göra är att träna. När man tävlar så blir allt lite roligare och man tar det på lite större allvar.

Efteråt på kvällen så samlades vi i klubblokalen för att kolla lite på banorna, äta tillsammans och bara få hänga runt. Jag tror att det är bra att vi inte bara sitter hemma hela tiden, att vi ändå kan komma ut och träffas. Det blev en lycklig dag, tre lag som tog sig runt i Stockholms skogar.

Anders och Gustav

Gustav och Anders pustar ut efter sträcka 4

Martin:
Jaha, då var det officiellt. Värvad till gubblaget… Med all rätt kanske?

Hur som helst, det blev den första tävlingen för mig detta året. Ett år där träningen för min egen del gått upp och ner. Sjukdomar och skador har gjort att träningen fått flera längre uppehåll. Tävlingsdagen inleddes med sol och bad, en stadig lunch och sedan avfärd från Tyresö till Paradiset. Bilresan gick via Enskede för att hämta upp sträckkonkurrenten Nisse från Enskedes förstalag, ungdomarna.

Eftersom tävlingen var upplagd som en klassisk budkavle så skulle transportlogistiken för oss löpare bli minst sagt utmanande. Resultatet kan nog slipas på till en eventuell nästa tävling i samma format, men min bil stod parkerad där den skulle där jag gick i mål så jag kan inte klaga. Både start och mål påminde om att det inte rörde sig om någon stor tävling. Där vi startade råkade vi, i väntan på vår egen start, sätta oss mitt i upploppet för sjättesträckslöparna, som rundade våra väskor i hög fart. Målet bestod av två funktionärer, en skärm och en kylväska med Cola.

Hur gick det i tävlingen då? Nja, tävlingspremiären gick ganska knackigt. Terrängen var brutal. Det var kuperat, tämligen ofta svårframkomligt, kärr med svampigt underlag och högt blåbärsris som tvingar upp knäna på tok för högt för att det ska kännas bekvämt. Arrangörerna påbjöd att telefon med Livelox kunde medtagas för liverapportering. Liverapportering fick jag tyvärr inte att funka men då jag hade telefon med mig ut i skogen fick jag den stora äran att, vid flera tillfällen, svara när barnen ringde och undrade när jag skulle komma hem. Ja, det tog lång tid för mig att genomföra loppet. Terrängen i kombination med lång bana och stundtals bristande koncentration gjorde att middagen blev något försenad.

Middagen, den förtärdes i klubblokalen tillsammans med hungriga barn och övriga lagkamrater. Mycket trevligt initiativ som gjorde att tävlingen ändå kändas som en laginsats. Och lite coolt är det att vi tillsammans sprang från Tumba till Haninge genom obanad södertörnsterräng.

Martin

I mitten - Martin efter målgång

Pelle B:
Jok-ola, ett referat,
Jaha, så hade man blivit sjanghajad att springa en sträcka stafett, men ingen vanlig stafett (från min sida) där man alltid kommer tillbaka till mål, utan det blev sträckor efter varandra i ett långt pärlband bland södra Stockholms skogspärlor.

För min del blev det först en övningskörningstur och retur till Lida med Ludde (sträcka 2)   För att sedan hinna med lite lunch och sedan iväg till Granby för en tur till Paradiset (sträcka 6).
Hur svårt kan det va ... ingen gaffling så det är väl bara att ta rygg på någon annan gamling å sen tugga på. Men ack vad jag bedrog mig, väldigt få gamlingar (tyckte jag) och sedan började sträckan med en klättring och när jag väl var uppe och pustat ut fanns ingen orienterade i sikte.

Nåväl, sagt och gjort, bara att ta kontroll för kontroll, och försöka ha lite koll på var man är på kartan. Kontroll 3 till 4 blev mitt Waterloo ... tappad riktning och när jag väl var framme där jag borde vara, var det stört omöjligt att hitta skärmen, men så småningom dök den upp.  Efter det gick det rätt OK, även om jag var trött.
Killen som bemannade Paradiset blev i alla fall glad när jag kom i mål, så kunde han packa ihop.  Glada blev också Kåre och Pontus som väldigt snällt väntat in mig. Pontus gav mig bra coaching efteråt ... man ska springa som man bör springa och inte som man tycker man bör springa.

Nåväl, en härlig och solig dag, och motion fick man i alla fall.
Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde