Hoppa till sidans innehåll

Träningshelgen 27-28 mars 2021

01 APR 2021 15:00
Helgen den 27-28 mars var det dags för träningsdagar. Lördagens sprintarrangemang riktade sig till äldre ungdomar och vuxna medan söndagens skogsarrangemang var riktat till hela klubben.
  • Uppdaterad: 01 APR 2021 15:00

Lördagens sprintträning ägde rum i Hagsätra/Rågsved. Ludde Blom rapporterar följande från lördagen:

Soligt vårväder bjöds det på i Hagsätra inför den efterlängtade sprinttävlingen. Med många kluriga avstängningar och vägval kunde Enskede löpare synas runt om i Hagsätra och Rågsved. Efter den 2,8 km långa tävlingsbanan väntade också två kortare intervallslingor där snabba vägval och beslut gällde för att lyckas bra. Allt som allt bjöd dagen på trevligt sällskap, skönt väder och peppad tävlingskänsla.nisse

Nisse vid starten på lördagens sprint

Linn de Boussard var ute både på lördagen och i Ågesta på söndagen:

Nu i helgen så var tanken att vi skulle åka iväg på ett träningsläger men med tanke på omständigheterna så fick vi stanna hemma istället. Det gjorde inte så mycket för någon tror jag, alla hade det bra i alla fall. Under lördagen så blev det en riktigt klurig sprint orientering, man var tvungen att läsa kartan riktigt noga och intensivt, trots att man gjorde det så blev majoriteten diskad. Det fanns även två kortare slingor man kunde springa vilket var skönt att jogga runt efter den tuffare banan. Vi hade riktig tur med vädret.

Söndagen var väldigt annorlunda, vädret gick emot oss och det var kallt och regnigt. Som tur var hade vi ett tält att lägga alla grejer i. Det var kul att se att så många från även de yngre grupperna tog sig ut under söndagen trots vädret (även om många stack hem efter första passet). Det blev som traditionellt hamburgare till lunch som serverades på ett säkert sätt till barn som vuxna. Det spelades fotboll bland de äldre och lektes kull bland de yngre. Vi i den äldre gruppen hade riktigt roliga träningar i form av kontrollplock liknande slingor. I det stora hela så blev det en lyckad helg trots många kalla fötter och lite fler skador än förväntat. Vi är alla glada att få vara ute och springa med karta igen!

Petta

Petta vid målet på lördagens sprint

På söndagen vid Ågesta var även de yngsta ungdomarna på plats och ungdomsledare Lina Holmgren beskriver deras dag så här:

I söndags invigde vi vårsäsongen med ett dagläger i Ågesta för alla ungdomar. Alla grupper var representerade och hade olika träningsupplägg utifrån sina respektive åldrar och nivåer. 

Gröna och vita gruppen startade dagen med två banor i skogen. Den gröna gruppen fick en utmaning i att möta en stor skog och träna på att följa ledstången. Den vita gruppen fick en utmaning i att träna med en skugga på två lite längre  banor. Många var ute för första gången på en vit bana i en ny skog och det var både roligt och utmanande. Som tur var fanns det skuggor som en extra trygghet att ta till. 


I den gula gruppen övades det på att släppa ledstången och att gena mellan kontrollerna. Något som alla lyckades väldigt bra med och som var en bra träning för de tävlingar vi hoppas på efter sommaren.


Efter förmiddagens övning i skogen var det dags för lunch och tydligen behövde det även vattnas tyckte vädergudarna och vi fick alla en rejäl dusch av regn. De minsta medlemmarna tyckte att vädret blev lite väl utmanande och många höll tyvärr inte ut till eftermiddagen. Tappra stod Siri och Matilda kvar som enda deltagare i vit och grön och de hade gott om utrymme i labyrinten som kunde användas både till orientering och kull. 


Gula gruppen körde hela vägen i mål på eftermiddagen med gott mod som vanligt och fick en välförtjänt fika som avslutning. 
Tack alla som deltog och till nästa gång önskar vi oss lika soligt som vi hade det på sprinten i lördags.

Skribent: Therese Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde