Hoppa till sidans innehåll

Rapport från majaktiviteter

16 JUN 2020 08:33
Som en fortsättning på tidigare publicerad rapport kring vad som hände i mars/april kommer här en rapport kring allt som gjordes under majmånad
  • Skapad: 16 JUN 2020 08:33

Mars och april bjöd ju på många orienteringsaktiviteter och maj blev inte sämre. Omväxlande, kan man väl säga med både söndagsteknik-, tisdags- och långpassträningar, som vi vant oss vid, och lägg till lite sprint – och faktiskt även tävlingar! Både klubbmästerskap, stafetter och labyrintdueller. Och de vanliga, blåmyllriga torsdagsträningarna i Oppunda, förstås! 

Dom sköna tisdags- (eller onsdags-) träningarna var på fina platser – Gömmaren, Paradiset, Tyresö/Alby och Farstanäset. Men vem bestämmer att startpunkten alltid (ofta) är högst upp på en höjd? Rivstart för flåset. 

Klubbmästerskapen har vi ju kunnat läsa om på hemsida och i FB-gruppen, det var regnigt i Bogesundslandet men sol i Charlottendal på medeldistansen, istället. Fast där såg folk till att bli blöta ändå medelst dopp i sjön. På KM-sprinten i Rågsved fanns däremot inget vatten, man fick svalka sig med läsk på Babas i Högdalen efteråt istället. 

Söndagarna i maj var ju fina med vackert väder och många var det som deltog på teknikpassen. I Charlottendal 10 maj var många vana orienterare med men också många kanske lite mindre involverade familjemedlemmar. Sprintträning i Skarpnäck var ett uppskattat pass, kanske inte av skarpnäckborna men av alla blåklädda löpare i alla fall. 

Det blev ett par långpass också även i maj, och eftersom vi nu inte var så många orienteringslöpare ute i Riddartorp drygade vi ut skogstruppen med tre älgar. Och efter Flaten-passet satt det fint med ett bad i sjön efter att först ha sprungit runt den.

långpass Riddartorp
Långpass, Riddartorp

Och sen var det ju stafettävlingarna – efterlängtat att få tävla - för de äldre 8-9 maj, och de yngre 16 maj, och som ju ordnades väldigt bra i coronaanpassad anda. Det finns massa dokumentation i medlemsgruppen på FB och i EKOT om stafettlöparnas insatser.

Maj avslutades med labyrintorientering – det var IFK Enskede och världseliten, kändes helt adekvat: ) Hur det var kunde ses på TV:  
https://www.ifkenskede.se/Nyheter/KLUBBNYHETER/SVTHelgstudiomedIFKEnskede/

Jag tror att alla dessa härliga uteaktiviteter och arrangemang och gemenskapen som uppstår av att orientera ihop verkligen hjälper oss alla på bästa sätt att ta oss igenom den här oroliga och ovissa tiden. Återigen – tack till alla i föreningen som jobbar för att vi medlemmar får komma ut på alla fina pass.

 /Ulrika

Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde