Hoppa till sidans innehåll

Rapport från aktiviteter i mars/april

26 APR 2020 17:39
Den snöfattiga vintern borgade för en vårsäsong utan inställda tävlingar men med Coronas intåg i Stockholm blev inget blev som vi tänkt oss. Men tack vare några av klubbens eldsjälar blev det ändå rätt mycket. Läs nedan om allt som hänt i mars/april.
  • Uppdaterad: 26 APR 2020 17:39

I ett nyhetsbrev från SOFT som kom nu i veckan skrev man bland annat att ”…det ute i orienteringssverige sjuder av aktiviteter för att anpassa verksamheten till rådande situation” och att ”vi kan göra skillnad nu genom att hjälpa till med bra och hälsofrämjande aktiviteter, framför allt för barn och ungdomar”.

Här kommer några rader om hur IFK Enskede drar sitt strå till stacken.

Under mars och april har vi ju fått det ena tråkiga beskedet efter det andra, om efterlängtade tävlingar, läger och klubbaktiviteter som ställs in denna virusdrabbade vår.

Men - då spottar IFK Enskedes barn- och ungdomsledare, med Pelle F i spetsen, i nävarna, förlåt, armvecken – och planerar och arrangerar en mängd aktiviteter, och träningstillfällen för både unga och gamla klubbmedlemmar under devisen ”Skojigt i skogen”. Ibland i klubbens egen regi, medan annat sker i samarbete med andra klubbar. Ett exempel på det senare är tisdagsteknikträningarna, som lockat ut oss till sköna vardagkvällar i Hellas, Tyresta, Ådran, Jordbro m fl fina ställen – perfekt efter en dag på hemmakontoret eller onlineskolan!

Här är ett axplock av vad vi bjudits på de senaste veckorna: ingen Vårtrippel - men väl en Vårdubbel i egen regi. Istället för en Måsenstafett blev det en Gåsenstafett. Påsken firades delvis i Järfälla med smakprov på 10milaterrängen. Det har ätits hemlagad mat i Djupån och sprintats i Tanto. Tränats teknik i Lida och sprungits långpass i Segeltorp, Oppunda, Ågesta, Kärrtorp, Flaten… Det har lästs brunkartor, nya kartor, gamla kartor. Sprungits, flåsats och blötts ner.

Tack vare alla fantastiska arbetsinsatser från engagerade ledare och föräldrar erbjuds IFK Enskedes medlemmar att komma ut i skog och mark, flera gånger i veckan. Tack för det till er som jobbar hårt och fixar! 

Och därute i skogen kan man för en stund glömma virusar, besöksförbud och social distansering och få en liten smula alldeles vanlig normalitet. Välbehövligt i dessa tider. Visst sjuder det i IFK Enskede!

Djupån, träningsdag 14 mars 2020

 Djupån, träningsdag 14 mars 2020

 

Pelle F i förgundenKartläsning, i förgrunden Pelle F - en av klubben verkliga eldsjälar

Sundby gård, 4 april 2020

Ryggar i Sundby gård, 5 april 2020

Långpass Ågesta, 4 april 2020

Långpass Ågesta 4 april 2020

 

Nedtecknat av Ulrika Axell

Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde