Hoppa till sidans innehåll

Påskaktiviteter 2021

11 APR 2021 15:12
Den pågående Coronapandemin satte stopp även för årets påsktävlingar men det betydde inte att det saknades orienteringsträningar för de som så önskade eller vad sägs om detta digra program:
  • Uppdaterad: 11 APR 2021 15:12

1 april: torsdagsträning istället för påskkärringar
4 april: träning under tävlingsliknande förhållanden i Älta
5 april: träning under tävlingsliknande förhållanden i Södertälje
6-8 april: hemmaläger bestående av tisdagens vanliga teknikträning, två pass vid Brunns skola på Ingarö på onsdagen och slutligen en momentbana från Nybrovikesbadet i Huddinge på torsdagen.

För den som inte fått nog efter ovanstående fanns det även möjlighet att springa medeldistans i Svartvik lördag den 10 april samt vanlig teknikträning den 6 april och även en natträning i Hökarängsskogen som var utsatt under hela påskhelgen. (Och kanske något mer som jag missat)

Ansvariga ska ha en stor eloge för allt arbete de lagt ner för att vi skulle ha mycket att välja på trots inställda tävlingar!!

Själv vågade jag mig ut på träningstävlingen i Älta. Med tanke på att start/mål låg bara några kilometer hemifrån passade den utmärkt att kombinera med en 5,5 månaders bebis som anser att mamma ska vara hemma åtminstone var tredje timme för mat. För mig var det första träningspasset på mer än ett år och det gick inte fort, särskilt inte efter uppförsbacken till 7:an. Fördelen med det långsamma tempot var dock att trots min ringrostiga kartkontakt så blev det inga stora bommar och det är ju då man kommer ihåg hur himla kul det är med orientering! Så i år ska jag nog baske mig inte bara betala tävlingslicensen (som jag gjort senaste åren av gammal vana) utan även springa så många tävlingar att det också lönar sig. Någon kanske kan tycka att det är ett dumt år att ha det som mål med tanke på antal inställda tävlingar hittills. Men i höst borde ju vaccinationerna förhoppningsvis gjort smittläget bättre och då går också maken på föräldraledighet och kan ta hand om barnen och enligt kassören behövs ju bara 3-4 tävlingar för att gå plus på tävlingslicensen…

Men det var såklart inte bara jag som utnyttjade alla fina träningsmöjligheter. Nils Forsberg Rundström sprang bland annat hemmalägret och han beskriver det så här:

I mitten av påskveckan har vi haft ett påskläger på hemmaplan. Först på tisdagen sprang några av oss ett utmanande kontrollplock i Mörtsjön, som ingick i den vanliga veckovisa teknikträningssamarbetet. Av den äldre gruppen var det fyra utöver mig som sprang; Pontus, Elis, Hannes och Lovisa.

På onsdagen var det ett antal som åkte ut till Brunn på Ingarö där vi sprang i mycket fin och öppen men aningen tunglöpt hällterräng. På förmiddagen erbjöds roliga slingor där kompass och noggrannhet var viktigt. Under lunchrasten spelades det fotboll och käkades gott. På eftermiddagen bjöds det åter på slingor. Nu var de flesta segare i benen och mossarna kändes oändliga. Som avslutning hade vi en korridor som sprangs i grupp. Nu fick vi äldre uppslutning av Gustav, Hugo, Linn och Henrik vilket var mycket roligt.

Hemmalägret avslutades på torsdagen med sydvästklubbarnas teknikträning väster om Gladö Kvarn, där vi sprang en momentbana. Det inleddes med kurvbild i öppen terräng för att övergå till en korridor, några vanliga kontroller och avslutningsvis korta kontroller på stor skala. Nu var vi något färre och saknade Henrik och Hugo.

Onsdagens träning vid Brunn

Som sista rapport från påskveckans smörgåsbord av aktiviteter får ni en rapport från Nina Atterlöf som var ute på onsdagens träningsdag i Brunn:

Under påskveckan ordnades ett hemmaläger med olika aktiviteter för de som ville röra på sig under lovet, och det var det flera som ville. Under onsdagen träffades ungdomar och juniorer ute i Brunn på Ingarö. För gul/orange bestod förmiddagen utav korta slingor från samma start- och målpunkt vilket gav bra sammanhållning och möjlighet till lite uppföljning mellan varven. Skogen var fin och rik på variationer, det var bra att vi just övat extra på höjdkurvor tyckte John och säkert fler med honom. När alla var klara så blev det gemensam lunch med medhavd matsäck. Vädrets makter bjöd på lite duggregn lagom till lunchen, men efter hand sprack det upp och efter lite fotboll var det sedan dags för ytterligare ett pass med en lite längre bana. Sammantaget en mycket trevlig dag med bra banor ute i fin terräng. Tack alla som ordnade och deltog!

Skribent: Therese Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde