Hoppa till sidans innehåll

Nyköpingshelgen 25-27 mars 2022

04 APR 2022 12:40
Redan innan pandemin fanns planer på att åka till Nyköping men det dröjde tills nu innan ett gäng kom i väg. Här kommer referat från både Katarina Rundström och Fredrik Hagel samt en sammanställning av några frågor som ställts till flera deltagare.
  • Skapad: 04 APR 2022 12:40

Fredrik: Skriver några rader om intrycket från lördagens tävling och söndagens stafett.

Vi åkte ner till Nyköping under lördagsmorgonen flera av Enskedes orienterare var redan på plats efter en tävling under fredagskvällen.

Vädret under lördagen var klart, svalt och rejält blåsigt. Vi passerade poliskontroll på E4-an utan att fastna vilket hade delvis grusat dagen.

Arrangerande klubbar hade gjort ett fint jobb med information före, under och efter tävlingarna vilket är positivt när man är ovan orienterare.

Väl parkerade på plats efter en kortare promenad till tävlingsområdet började vi leta efter de övriga från Enskede. Tävlingsområdet var delvis i sol och där hittade vi en skön plats för en kortare fika. Efter en stund hittade vi deltagare från Enskede och flaggan placerades lite vått i skugga eftersom de bra ytorna var ”tagna”. Tävlingarna i de olika klasserna genomfördes under för- och tidig eftermiddag. Humöret på plats var på topp logistiken runt tävlingen fungerade mycket bra. Resultaten från våra tävlande var över lag mycket bra. Sammanhållningen, peppet och ryggdunkningarna gjorde sitt för att bibehålla den goda stämningen. Terrängen vi orienterade i var medelst gran- och tallskog. Kalhyggen blandat med uppväxt skog. Marken var kuperad men ändå lite mindre kuperad mot vad vi är vana vid från Södertörn.

Fredrik Hagel 

Fram mot eftermiddagen då alla hade gott i mål och kände sig klara med Nävekvarn så skedde en förflyttning till Lasätter gård där boende var bokat för alla Enskedes deltagare. Eftermiddagen nyttjades till omhändertagande av utrustning, skärm, vila, fotboll och promenader. Efter middagen var det taktiksamling och genomgång inför Måsenstafetten. En viktig faktor att ta hänsyn till var övergången till sommartid vilket förutom att kunna leda till missförstånd även inte uppskattades av alla.

Efter en kall natt och finfrukost packades, städades och tömdes boendet för transport åter Nävekvarn och tävlingsområdet. Vädret var molnigt, uppehåll och mindre blåsigt. Väl på plats kan konstateras att Enskedeflaggan nu hade placerats på den ”bästa” platsen med god överblick över det väsentliga dvs växlingsområde och målspurten (även på torr mark). Deltagarna gick igenom sina individuella och lag gemensamma förberedelser så att själva genomförandet blev känt. Starterna gick och stafetter blir lite extra spännande då det är flera inblandade och några lite trixigare moment kring växlingar ska genomföras.

Kan konstateras att alla lagen kom iväg och växlade effektivt. God laganda kunde konstateras och de flesta lagen kändes nöjda med sina insatser och resultat. Vissa åldersgrupper hade väsentligt mycket längre sträckor vilket gjorde att de höll på totalt större del av dagen.

Min bil avtroppade runt kl 15 för att hinna i retur till hemmet för ytterligare åtaganden. Resultat, deltagare och bilder enligt tabeller och Katarinas databank.

Katarina: På väg hem från en lyckad helg i Nävekvarn, strax norr om Bråviken, konstaterar jag att orienterarna är glada att ses igen. Vimplarna vajade åter i skogskanten, fällstolarna, termosarna och matsäckslådorna åkte fram och alla de där kända ansikten vi inte sett på ett tag stod plötsligt framför oss igen. Pandemin har inte lyckats ta död på sporten visade 1800 stafettdeltagare.
 
IFK Enskede bodde jättemysigt på en stor hästgård dit vi gärna återvänder. Det var sköna sängar och trevliga umgängesutrymmen. Rasmus och Magnus sprang mest och deltog i nattorienteringen på fredagen. Till den individuella tävlingen på lördagen anslöt ett stort gäng och sen kom ytterligare några löpare och anslöt till helgens höjdpunkt, den traditionella Måsenstafetten på söndagen. Jag tror att de flesta var nöjda och glada, ingen stämplade fel och vi gick runt med två juniorlag i huvudklassen H17, ett D17-lag bestående av våra 17-åriga tjejer, ett gubblag i H150 och ett H14-lag bestående av tre tolvåringar och Lucas. Några av oss sprang öppna banor och jag gladdes åt en läkt hälsporre. Häftigt var också att se Fredrik Hagel klara en svart bana i huvudklass. En bra helg helt enkelt!


Så här såg lagen ut:

H17
Hannes
Rasmus
Elis
Henrik

Nisse
Adam
Gustav
Ludde

D17
Linn
Emma
Lovisa

H150
Patric
Pelle
Anders

H14
Lucas
Malte och Erik
Jon

Hannes och Nisse sprang förstasträckan i Enskedes två H17-lag

H14-laget: Lucas, Malte, Erik och JonUtöver Fredriks och Katarinas repotage fick deltagarna svara på två frågor via Menti och resultatet blev så här:

 

 

Skribent: Therese Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde