Hoppa till sidans innehåll

Konfirmationsläger i Eksjö

15 AUG 2021 19:21
Hannes, Lovisa och Linn har varit på konfaläger under sommaren
  • Uppdaterad: 15 AUG 2021 19:21

Hej alla Enskedare!

Som några av er kanske redan vet så har vi, Hannes och Lovisa plus Linn, spenderat tre veckor av vårat sommarlov på orienteringskonfa i Eksjö. Vi vill börja med att säga att det var ett helgrymt läger och att vi gärna skulle spenderat några fler veckor i den vackra trästaden!

Lägret började med incheck av våra rum och upprop, dessutom blev vi indelade i familjer/grupper om ca 6 personer. (Jag) Lovisa var i grupp Iron-Man och Hannes i grupp Black Widow, familjenamnen är med inspiration från Marvels superhjältar. Mycket av den första veckan ägnade vi åt att lära känna varandra och ledarna samt åt konfirmationsundervisning, träningarna kom inte igång förens några dagar efter uppropet. Vi båda är eniga om att undervisningen var mycket lärorik och roligare än vad vi hade tänkt oss att den skulle vara, framförallt var det roligt när jag (Lovisa) fick agera präst under ett “låtsas” dop med hjälp av den riktiga prästen, Josefin. Varje dag hade vi både morgonbön och kvällsandakt med olika teman. Dessa teman var bestämda utifrån vilken pärla från frälsarkransen vi jobbade med under dagen, exempelvis jagpärlan eller tystnadspärlan. 

Orienterningsträningarna var väl genomtänkta och utformade för ett visst moment varje dag, exempelvis med bomteknik ena dagen och kontrollplock en annan dag. Ledarna följde upp oss då och då och gav oss tips på vad vi kunde förbättra och vad vi gjort bra, ibland sprang vi tillsammans i par med en annan kompis och ibland sprang vi ensamma. Terrängen var på vissa ställen mycket negativ (gropterräng) och på andra ställen var det mycket brötigt med stora höjder. 

Mot slutet av lägret började vi få mer fritid och vi plus några andra fnulade på lite aktiviteter vi skulle kunna göra. Bland annat drog vi och badade i en fontän i centrala Eksjö, vi spelade mossfotboll (och riktigt fotboll) samt körde glassmila. Glassmila är i stora drag inspirerat av 10mila men istället för att springa sträckan så äter man glass, laget som ätit klart sin glass (i rätt ordning, på snabbast tid) vinner. Vi var i olika lag och åt olika sträckor, (jag) Lovisa åt sträcka 4, även kallad dubbeltrubbel, där skulle man mata en annan person i sitt lag med  0,5 L glass, och tvärtom. Hannes åt sträcka 1, 1 L glass med gaffel (gafflade sträckan) och hans lag vann. 

Lägret avslutades med en väldigt fin konfirmation i Eksjö kyrka. Våran konfirmation var den andra av totalt fyra stycken. Både läger syd och läger nord hade innan delats upp för att minska antalet människor i grupp och på så sätt motverka en ökad smittspridning. Vi hade länge övat på vår konfaredovisning och hur konfan skulle gå till i stort, vilket gjorde att alla föräldrar och släktingar fick en enastående upplevelse. Vi i vår grupp hade bestämt oss för att genomföra en pjäs som utgick ifrån frälsarkransens elva pärlor. Själva pjäsen gestaltade en livshistoria där man fick följa Hannes, som var huvudpersonen, och alla hans med och motgångar. (Jag) Lovisa var Gudspärlan och Linn spelade Hannes flickvän. Men utöver pjäsen sjöng vi några olika psalmer, fick en välsignelse från alla ledare och prästen samt att vi fick ta del av en nattvard. Det hela slutade i att vi på utvägen dansade vår lägerdans. Därefter samlades vi alla i konfagruppen och åt en sista lunch tillsammans i en av Eksjös stora parker. Därefter gick vi alla åt varsitt håll för att åka hem.

Att försöka sammanfatta lägret är svårt, man vill bara skriva om allt, men då hade det blivit många, väldigt många sidor text. Så för de som vill och orkar kan mer än gärna läsa vår blogg på konfans hemsida: http://www.olkonfa.se/category/nord/page/2/ 

Lägret pågick från den 1a juli till den 22a juli

Mvh Hannes och Lovisa Lindqvist

Skribent: Therese Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde