Hoppa till sidans innehåll

Döv-EM i Vilnius

19 SEP 2021 14:08
Den 3-8 september avgjordes döv-EM i orientering i Vilnius i Litauen. Sverige (och Enskede) representerades av Nils Forsberg Rundström. Ni som har Instagram kan även se film från tävlingarna på Enskedes konto "ifkenskede.orientering".
  • Skapad: 19 SEP 2021 14:08

Förra veckan var jag iväg på EM för döva i Litauen för att tävla i sprint, sprintstafett, medeldistans och långdistans. Sprinten, vilken var den första tävlingen var också den som resultatmässigt gick bäst för mig. Sprintstafetten på söndagen gick runt en konstgalleria byggd under sovjettiden samt ett köpcentrum med avstickare i ett par bakgårdar. Svenska laget med mig på andrasträckan placerade sig som femma.
Både under fredagen (inresedag) och måndagen var det vilodagar med sk model-event för att testa på terrängen och miljön, vilket var nyttigt och välbehövligt, framförallt i skogen.


På tisdagen drog medeldistansen igång i ett område med växlande större mer lättlöpta områden, brötiga hyggen samt några gröna riktigt täta granplantager. En sämre insats under tävlingen efter rejält med bommar i det gröna samt en kraftig smäll på benet innebar en sämre placering.


Onsdagens långdistans gick i ett annat område och bestod av tuff ljusgrön blandskog men med relativt god löpbarhet. En utmanande bana där största delen av startfältet inte gick runt innebar att en till största delen bra orientering men med större bommar på ett par kontroller och trötthet på slutet ändå resulterade i en fin placering som bästa icke-öststatare.

På torsdagen blev det trevlig sightseeing i Vilnius gamla stad på schemat, för att sedan på kvällen åka hem till Enskede.

/Nisse

Skribent: Therese Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

Sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifkenskede.s...

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde