Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Gunnar Persson

07 OKT 2019 19:13
Gunnar Persson, en av IFK Enskedes betydelsefulla klubbledare under lång tid, har gått bort den 16 september efter några års sjukdom. Han hade precis hunnit fylla 80 år den 4 september.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2019 19:13

Gunnar kom från en orienteringsaktiv familj och han har varit medlem i föreningen sedan 1948. Som aktiv tillhörde han orienteringseliten i Stockholm på 60-talet. Det första föreningsuppdraget var som chefredaktör för klubbens tidning Ekot. I den rollen var han kvar i 27 år för att därefter vara hedersredaktör. Uppdraget följdes raskt med fler, orientringsledare i fem år, ordförande i 15 år, sekreterare i huvudstyrelsen i 14 år, kassör i två omgångar i över tjugo år. Föreningsuppdragen har sträckt sig i över femtio år.

Gunnar var även tävlingsledare för ett flertal av klubbens tävlingsarrangemang genom åren.

Vid Stockholms Orienteringsförbunds årsmöten har han fungerat i rollen som årsmötesordförande ett flertal gånger och även representerat på Svenska orienteringsförbundets Förbundsmöte 1996 och 1998.

Tiomila har legat varmt kring Gunnars hjärta. Redan 1948 var han med tillsammans sin pappa i funktionärsuppdrag. Därefter i alla år, bortsett från 1969 när han gjorde sin militärtjänst. Satt i tävlingsledningen ett antal år på 70- och 80-talet. Tävlingsledare tre gånger 1994, 1997 och 2000. Utöver det var han ordförande i Tiomilaföreningen under tio år och en aktiv röst i utvecklandet av arrangemanget. Ett resultat av detta var att utlokalisera arrangemanget, vilket skedde för första gången till Norrköping 2004.

Gunnar var en av initiativtagarna till Nordic 4 (10Mila i samarbete med Spring Cup Danmark, Jukola Finland och Vårstafetten Norge) med syfte att kora världens bästa budkavlelag och skapa TV-produktion för att öka intresset. Det genomfördes i tre år kring milleniumskiftet med prispengar, men upphörde sedan på grund av brist på sponsorer. TV-produktionstekniken har dock därefter utvecklats tillsammans med GPS-sändare.

Gunnar var aktiv som medlem i Skogskarlarnas Klubb Stockholm och hade rollen som skrivare, samt som revisor i Nordrådet.

IFK Enskede har mist en klubbkamrat och genuin föreningsmänniska. Våra tankar går till familjen.

 

Begravningen äger rum i Enskede kyrka fredag 11 oktober kl. 13.00.

 

/Styrelsen i IFK Enskede genom Per Bengtsson

 

Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde