Hoppa till sidans innehåll

Vårtrippeln i Nyköping

02 APR 2019 19:18
I samband med vårtrippeln i Nyköping genomfördes ett miniläger med övernattning på Bergs gård. Här kan du som inte vad med läsa om deltagarnas upplevelser.
  • Skapad: 02 APR 2019 19:18

Lägret inleddes med Nyköpingsnatten, en enmansstafett i nattorientering, som följdes av Nyköpingsorienteringen, en klassisk långdistans, på lördagen. Lägret avslutades med Måsenstafetten på söndagen. Däremellan verkar deltagarna ha hunnit med både det ena och det andra vilket du kan läsa mer om nedan i berättelserna från Anders, Ludde, Malin och Tilda.

Anders Björklund:
Vi var 18 tappra som deltog i Nyköpingslägret 22-24 mars och vi hade ett fantastiskt boende på Bergs Gård utanför Vagnhärad bara 10 minuters resa från tävlingsplatsen vid Nynäs Slott. Terrängen var utmanande med mycket grönområden på fredagskvällens nattorientering. Kilometertiden för de flesta av oss låg på drygt den dubbla mot Gustav Bergman i H21, ganska imponerande. Av honom är det kanske bäst att tillägga.

Lördagen inleddes med gemensam grötfrukost och pastasalladstillverkning, mycket uppskattad att kunna avnjuta efter tävlingen. En återigen utmanade terräng avverkades i det vackra vårvädret. En lång väntan på prisutdelning förtog lite av nöjet.

På söndagens stafett måste H17 lagets prestation särskilt framlyftas. Man skulle kunna tro att vi hade missuppfattat inbjudan eftersom laget bestod av fyra juniorer som ännu inte ens fyllt 17 år! De kämpade på och slutförde tävlingen på ett föredömligt sätt i konkurrens med världseliten. Inte minst tack vare superlim och epoxi som räddade Nisses glasögon som så oturligt hade gått isär kvällen innan.

Vi hade en ganska stor ungdomsrepresentation med lag i D14 och kombinationslag med Gustavsberg i H16 och D16. Totalt 7 enskedeungdomar. Ett gubb- och ett mixlag kompletterade samlingen, alla sex lag tog sig i mål. Mycket bra jobbat.

Totalt sett blev det ett läger med mersmak. Nästa anhalt blir Oskarshamn för påsklägret.

Ludde Blom:

Under måsenstafetten debuterade fyra av de nyblivna juniorerna i H17 klassen, där de kom på en hedervärd placering på sextiosjunde plats av åttiosju startande lag. I kombination med måsenstafetten var det också tävlingshelg, där flera tappra Enskedeiter tävlade, både under fredagens nattorientering och lördagens långdistans.


H17-laget, från vänster till höger: Pontus Axell, Gustav Björklund, Ludde Blom, Nils Forsberg Rundström. 

Malin Albinsson:
Helgen började med nattorientering, en kall natt i fullmånens sken. Några tappra Enskedeiter följde facklorna till starten och begav sig ut i skogen. För att nämna någon extra bedrift under kvällen måste jag berömma Tilda som tappert provade på D21-banan.

Lördagen bjöd på sol och utmanande (läs eländig) terräng, detta passade några bra som till exempel Linn som fick pris.

Kvällen ägnades åt gemensam middag, bastu, bubbelbad och avslutades med att ungdomarna lekte spöklekar på övervåningen.

Söndagen var återigen en solig dag och efter en hel del letande efter bortblåsta strumpor kom vi alla iväg till dagens stafett. Idag var det H16 killarnas dag som tog hem ett fint tredjepris.

Lägret avslutades med ett sedvanligt stopp på MC Donalds och jag tror alla somnade gott på söndagskvällen efter en överdos av frisk luft och skogsupplevelse.

Tilda Dalekant:
Det har varit en väldigt rolig helg, som började med nattorientering. Det gick inget vidare för mig skulle man kunna säga men alla var glada ändå. Vi åkte till det fina huset och gick och lade oss. Jag tror alla sov väldigt gott efter en lång kväll.

På lördagen åt vi frukost och rullade iväg till tävlingen i olika bilar beroende på vilka starttider vi hade. Det var bra fixat med pastasallad så att alla kunde anpassa sin lunch att ha med. Tävlingen var väldigt rolig och trevlig och vi hade solen med oss hela helgen. Efter tävlingen åkte vi tillbaka till huset och tog det lugnt på eftermiddagen. Vi spelade kort, hoppade studsmatta och lekte på gården. På kvällen åt vi väldigt god middag och lekte ännu mer, alla ungdomarna.

Måsenstafetten på söndagen var helgens höjdpunkt. Alla var glada och det gick bra för de flesta. Alla ungdomarna hejade och blev hejade på vid upploppet. Stämningen på arenan var väldigt positiv. När alla hade kommit i mål, ätit lunch och gjort sig i ordning åkte vi hemåt mot Stockholm och jag tror inte jag var ensam i att vara glad och trött efter en rolig och intensiv helg med kompisarna.

Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde