Hoppa till sidans innehåll

Ungoteket lär ungdomar kliva fram

02 DEC 2018 14:11
I helgen den 1-2 december samlades ett fyrtiotal ungdomar vid Lillsveds Fhs. På agendan stod "Ungoteket" - ett projekt som syftar till att lära ungdomar skapa orientering. Största klubb var IFK Enskede som bidrog med nio deltagare.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2018 14:11

EKOT har frågat ungdomarna hur de upplevt helgen.

1. Beskriv helgen i en mening.
2. Vad var det bästa med helgen?
3. Beskriv kortfattat vad du har lärt dig.
4. Hur vill du använda dina erfarenheter?
5. Vad tycker du klubben bör göra för att du ska få möjlighet till detta?

Lovisa, 13

1. Det var roligt och lärorikt. 2. Det bästa var att få prova på att programmera SI-enheter, börja tänka kring vårt projekt och att hänga med kompisarna på kvällen. 3. Jag har lärt mig att programmera SI-enheter, skriva pm och om värdegrunden inom orienteringssporten. 4. Det vore roligt att arrangera en tävling eller träning. 5. Andra klubbmedlemmar kan komma med tips och råd om vad som är bra att tänka på vid arrangering av tävling och träning

Elis, 14

1. Jag tyckte det var kul och lärorikt. 3/4. Nu har jag lärt mig mycket om att arrangera en tävling som jag gärna vill göra. 2. Jag tyckte det bästa med ungoteket var att programmera kontroller och maten! 5. Jag tycker att de erfarna i klubben kan erbjuda att hjälpa till att arrangera och ge tips för att vi som var där och andra ska klara det.

Pontus, 16

1. Rolig och lärorik. 2. Att lära sig en massa nya saker inom orientering. 3. Hur man arrangerar tävling, om idrottsföreningar och hur man skapar en tävling i MeOs 4. Vara med i seketariet på några av våra arrangemang. 5. Ha flera mindre arrangemang så att vi får träna på dessa saker. 

Tilda, 14

1. Det var en väldigt rolig och lärorik helg. 2. Det bästa med helgen var att vi både hann umgås med vänner och lära oss olika saker, som orienterings-it, om föreningar och om att arrangera tävlingar. 3. Jag har lärt mig att arrangera en tävling med sportidentenheter och anmälan, och tekniken bakom det i olika program. 4. Jag vill använda mina erfarenheter genom att vara med och arrangera fler tävlingar och kanske lägga banor, 5. och det skulle vara roligt om klubben involverade ungdomarna lite mer.

Övriga ungdomar som också deltog i Ungoteket 1-2 december

Hampus, 15

Henrik, 15

Sofia, 15

Linn, 13

Emma, 13

 

Skribent: Per Forsberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde