Hoppa till sidans innehåll

Påskläger 2019

02 MAJ 2019 18:06
Årets påskläger gick av stapeln den 13-17 april i Oskarshamn. 16 enskediter tog tillfället i akt att vässa formen. Vi som blev kvar hemma får nöja oss med nöjet att läsa Hannes berättelse om lägret.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2019 18:06

Påsklägret började med en medeldistans. Alla som skulle med på lägret behövde gå upp jättetidigt för att vi skulle samlas utanför Coop klockan 7:15. Vi satte oss i minibussarna och åkte iväg mot Linköping där tävlingen arrangerades. Tävlingen var inte jättestor jämfört med vad som arrangeras i Stockholmsområdet. Bara 496 var anmälda till Skullebomedeln. Efter en tävling som gick upp och ner för vissa satte vi oss i våra hyrda minibussar och åkte ner mot Oskarshamn och SOK Viljans klubbstuga. 

När vi anlände till stugan packade vi ur bussarna och ledarna gick in och tittade på hur madrasserna kunde möbleras. I samma stund gick alla ungdomar ner till en närliggande äng och lekte pepparkakskull. På ängen hängde vi väldigt mycket. Vi spelade fotboll någon gång men huvudaktiviteten var pepparkakskull. Varje kväll på lägret tittade vi på Livelox och korta klipp på alla ungdomar som ledarna hade filmat från några kontroller på banan eller på den korridor som vi sprang. Vi hade alltså GPSer och filmer på hur vi sprang och tog vissa kontroller. Efter  lunchen tittade vi också på filmer och Livelox från morgonens tuffa pass. På sprintträningen följde Pelle och Stefan oss och filmade till genomgången senare. Den typen av upplägg gillade de flesta som var med på lägret. 

Vi var indelade i fyra matlag som turades om att sköta om matlagningen varje dag under lägret. Det blev ett lyckat men också ett väldigt tufft träningsläger då det var sex stycken träningspass och en tävling. Vi hann även med att bada på badhuset i Oskarshamn. Totalt sprang jag, och flera andra, strax över 5 mil under lägret.

/Hannes Lindqvist

Så lite bilder och filmer. Fler utlovas framöver.

Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd
  1. Kul att läsa, tack Hannes!

    (Ulrika 2019-05-06 kl 20:23) Anmäl

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde