Hoppa till sidans innehåll

O-Ringen i Kolmården

03 AUG 2019 17:33
O-Ringen gick i år vid Kolmården i Norrköping. Enligt resultatlistan stod 37 enskediter på startlinjen under veckan. Vissa sprang alla fem dagar, några sprang bara en etapp och några cyklade. Här kan ni läsa Malins och Ulrikas reflektioner.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2019 17:33

Malin Albinsson:
O-ringen på cykel? Ja det är möjligt och ger ett skogsäventyr i hög fart (över 50km/h) eller stillsam takt. Från Enskede var det fyra Mtbo tävlande i årets o-ringen: Patrik DeBoussard H40 som blev 8:a,  Peter Albinsson H50 som blev 12:a Malin Albinsson D40 som blev 10:a och Linus Albinsson H20 som blev 3:a. 

I Mtbo kan mer än bommar hända då cyklar och åkarna själva kan gå sönder. Årets tävlingar var förskonade från större blessyrer bortsett från att Patrik skadade armbågen efter några flygturer och lite strulande växlar på Linus cykel. När bommar sker kan det bli av en annan karaktär än i vanlig orientering pga av den höga farten. En bom kan då vara att ta ett helt varv extra med fem kontroller som Linus lyckades med dag tre.

Terrängen varierade från stigrik och snabbcyklat till stening och backig.  Sista två etapperna bjöd även på inslag av downhill bana. 

TC delades med fotorienteringen under fyra dagar vilket var kul, men säkert också en utmaning för arrangörerna. Nästa år laddar vi för o-ringen i Uppsala - cykelstaden, med cykelavstånd till alla etapper och gemensamt TC. 

O-Ringen middag

Välförtjänt middag


Ulrika Axell:
När familjens orienterare ville åka på O-ringen hängde även mor och bror med, som glada amatörer. Vi blev ett litet gäng med orienteringsungdomar, syskon och några föräldrar från klubben, som bokat enkelt vandrarhemsboende i anknytning till O-ringentorget. Det låg granne med campingen, där övriga klubbmedlemmar bodde. Trevligt att det var nära och lätt att umgås! 

Med det fantastiskt välordnade busstransfersystemet (90 bussar...!) tog vi oss lätt till de olika arenorna på mornarna, där vi sprang våra banor på respektive nivå och vilade och hängde efteråt med klubbkompisarna. Och eftersom det var tämligen varmt flera av dagarna blev det bad på eftermiddagarna. Men även lite Indoor-orientering på en närliggande skola hanns med. Ibland lagade vi egen middag och några kvällar åt vi på O-ringentorget, det blev även ett restaurangbesök i stan en kväll efter att ha hejat på eliten i stadssprinten. Det var trevligt att hänga nere på torget, och på kvällarna försvann ungdomarna, vi tror att det var med basket, fotboll och kortspel som tiden fördrevs.
Det var faktiskt ganska mäktigt att vara en del av det lämmeltåg av orienterare i alla åldrar som gick till start (eller snarare klättrade uppför branten till startplatserna...). Och i skogen var det ju full fart och behövdes det (ja) kunde man få hjälp av medlöpare om kartposition. Och trots att  jag inte är så skolad i orienteringstekniska finesser var det roligt i skogen. Jag prioriterade dock att hitta skärmarna vilket ledde till att jag var läänge i skogen och fick valuta för startavgiften. Tomas var snabbare och bättre på snabba vägvalsbeslut än jag, som måste stå och fundera en stund.
Nu när blåsor och hälsprickor börjat läka, och vi äntligen fått bort den hemska O-ringen-låten från hjärnan, har vi faktiskt börjat fundera på om vi inte ska åka till O-ringen i Uppsala nästa år. Vi kan konstatera att orienterandet funkar som familjeaktivitet även för icke-orienteringsvana föräldrar och syskon - och sen är det ju härligt att IFK Enskedes barn, ungdomar och vuxna har kul och trivs ihop. Tack till Rolle för tårtfikat och klubbkamraterna för trevlig vecka!
Tomas och Ulrika

Tomas och Ulrika

Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde