Hoppa till sidans innehåll

Halikko 2019

15 NOV 2019 12:12
Halikko, eller 15-manna, är en stafett i Finland som i år gick den 26 oktober. Enskede åkte dit med ett lag som fick uppleva regn, lera och kyla men också njuta av härlig gemenskap och smörgåsbord. Här kan ni läsa om några av deltagarnas upplevelser.
  • Skapad: 15 NOV 2019 12:12

Fråga 1: Vilken sträcka sprang du?
Fråga 2: Hur gick ditt lopp?
Fråga 3: Varför ska andra i klubben följa med till Halikko nästa år?

Patric
1 1
2 Var med bra i början, slarvade vid 4:an och drogs med till fel gaffel, långsträcka tillbaka i rasande tempo, dålig koll och hamnar på fel gaffel, reder upp det snabbt och tog enkelt de sista kontrollerna in mot mål. Kände mig stark idag. Har gått många Halikko sedan jag var fullt frisk, tack för det!
3 Så man får utnyttja alla sina fina specialkläder och dyra kängor!

Hannes
1 2 a
2 Mitt lopp gick bra utan några större missar. Terrängen var fin, men den var som finast uppe på höjderna. Kände mig lite krasslig men det påverkade mig inte så mycket.
3 Därför att det är en trevlig tävling och man får åka färja och äta buffé på båten på vägen hem.

Henrik
1 2b
2 Inte så snabbt men stabilt
3 För att man får finska speakers och för att det är roligt

Linn
1 2
2 Det gick bra, dom flesta som sprang var äldre herrar men jag kunde ändå hänga med. Missade ca 30 sek. Jättefin orientering.
3 Rolig resa med båt. God mat, och riktigt fin orientering. Det är en upplevelse. Bra gemenskap. Finsk speaker och finsk musik.

Pelle växlar till Lovisa
Pelle F växlar till Lovisa

Josefin
1 3c
2 Blött var det, både innan, under och efter. Ihållande regn. Ettan såg lätt ut, bara följa stigen och sedan ta av mot bäckkröken. Men jag sprang för långt och hamnade i det blöta gröna. Bom på första alltså. Nåja, det kan bara bli bättre, tänkte jag. Jag hade ju fått den korta, lättaste banan, skönt, men nu var det färdigbommat. Tog sikte på en snitslad stig som ledde i princip hela vägen till kontroll 2. Därefter den sträcka som var stigvägval. Rakt på, yes! Hade sedan en lite längre sträcka där vägen var bästa/enda alternativ, innan de sista kontrollerna in mot mål. Grönt ljus i avläsningen, därefter varm dusch och ombyte under ett tälttak. Efter några timmar i regnet utan bröd till korven kunde vi packa ihop tältet och bege oss till bussen och terminalen i Åbo. Medan blöta mössor, jackor, tröjor mm prydde sofforna i vänthallen tog några en kvällspromenad och andra surfade, läste eller chillade. Andra helgen i rad har spenderats i regn, låg temperatur och gegga men med trevligt sällskap.
3 Gjorde nypremiär i år, senast jag var med fanns inte barnen. Upplevde att det är färre svenska klubbar med och att själva tävlingen känns mycket mindre än då. Ser det som en trevlig avslutning på orienteringshösten och tänker att smörgåsbordet lockar. Banorna är ganske svåra, även den lätta som jag sprang, så det behövs rutin innan en ger sig iväg på en Halikkotripp.

Blöt väntanBlöt väntan i målområdet


Pontus
1 5b
2 Bana 5,1 km, 51.41. Det gick riktigt dåligt! Kände mig väldigt sliten och trött hela banan och orienterade dessutom som en riktig nybörjare. Bom på 1:an då jag hetsade lite för mycket. Gick sedan ok ett par kontroller men det var väldigt tungt att springa, sen trampade jag snett på väg mot 6:an så det gick lite långsammare efter det. Kontrollerna efter 6:an bommade jag säkert 7-8 minuter. Tung dag helt enkelt!
3 Därför att det är en mysig och trevlig upplevelse och framför allt för att man får äta buffé på båten hem. 

Lovisa
1 14
2 Sådär. Bommade en del på långsträckan då jag kom till fel gaffel och blev stressad över det. Kände mig lite trött också, annars helt ok!
3 För att det är superkul att springa men också att åka båt.

Ulrika
1 Öppen 2, 5
2 Svår bana men eftersom jag skuggades av Katarina vågade jag gå lite mer på kompassen än vanligt. Det gick bra och var roligt!
3 För att få frysa, bli blöta och leriga. Också för samvaro och trevligt med gemensam resa. Och för att Patric lovat att Enskede ska ha 5 lag med 2020.

gruppbild
Gruppbild, alla deltagare förutom Linus

Fler bilder från resan hittar ni i Ekots fotoalbum: https://www.ifkenskede.se/EKOT/Fotoalbum/

Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde