Hoppa till sidans innehåll

25-manna 2019

13 OKT 2019 16:40
Så hade ett år gått igen och det var återigen dags för klubbtävlingen bland klubbtävlingar - 25-manna. I år gick tävlingen den 12 oktober vid Åby ängar i Västerhaninge.
  • Skapad: 13 OKT 2019 16:40

Även i år ställde vi upp med två lag och traditionsenligt hade vi även en tävling i tävlingen med Skarpnäck och Skogsluffarna om vem som skulle få bästa förstalag respektive bästa andralag.

UK gjorde som vanligt ett digert jobb med att besätta alla 50 platser och även om UK nog inte hade en lugn fredagskväll framför tv-soffan så stod 50 enskediter på startlinjen på lördagsmorgonen. Allt ifrån rutinerade löpare - Pälle Hedlund stod på startlinjen för 40:e året i rad! - till nya ungdomar som upplevde 25-manna för första gången. Och inte bara det, vi hade även några löpare i motionsklasserna - när hände det senast?

Tävlingsmässigt sprang andra laget enligt den preliminära resultatlistan till slut in på en 301:a plats medan första laget tyvärr råkade ut för samma sak som favorittippade IFK Göteborg - en snörplig felstämpling. Supertråkigt, men det är sånt som händer alla någon gång. I kampen mot Skarpnäck och Skogsluffarna var det i år Skarpnäcks förstalag som drog längsta strået på plats 123 medan Skogsluffarnas andralag placerade sig bäst på en 291:a plats.

I länken nedan kan ni dels hitta lite kommentarer från några av alla enskediter som var ute och dels ett så kallat ordmoln. Alla enskediter som var på plats hade möjlighet att skriva in tre ord som de förknippade med 25-manna. Ju större orden är i molnet desto fler var det som angivit just det ordet och det är tydligt att 25-manna för många är något roligt som förknippas med gemenskap.

Nästa år går 25-manna i Visättra och då tar vi väl tillbaka pokalerna från Skarpnäck och Skogsluffarna?

Länk till deltagarkommentarer och ordmolnet

Skribent: Therese Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

ANSLAGSTAVLA

Anmäl dig i Eventor

Aktuell info

 

sociala medier

Postadress:
IFK Enskede - Orientering
C/O Ulrika Axell, Krokvägen 15
12262 Enskede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

IFK Enskede är en del av 10mila

 

NattiNatti - Världens snabbaste nattsprintstafett bor söder om söder

Ågesta Friluftsområde